Hea teada: nimekiri asjadest, mida kolleegidele mitte mingil juhul kinkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Jõulud lähenevad üha kiiremini ja peagi tuleb ka kingitusi valima hakata. Kui pead kolleegile jõuluvana mängima, on olemas head ja halvad kingivalikud. Kogu mõtteid!

Citationi poolt korraldatud uuringus küsiti ärinaiste käest, mis on kõige hullemad kingitused, mis neile salajase jõuluvana poolt tehtud on. Vastustest selgus, et kõige rohkem pandi mööda kingitud deodorandiga, dieedi käsiraamatuga ja tassiga, mis viitas usulistele tõekspidamistele.

Mõned näited valesti läinud kingitustest:

  • Raamat ideedega «Asjad, mida teha enne surma», mis sattus vanemale kolleegile
  • Tass kirjaga «Tee tööd, Jeesus tuleb», mis sattus usklikule kolleegile
  • Ülemust kujutav voodoo-nukk, kuhu sisse sai nõelu torgata ja mis sattus ühe juhi käest teisele
  • Deodorant ja seep, mis mõjusid solvavalt 
  • Komplekt suuhooldustooteid
  • Dieedi käsiraamat

Üldiselt tasuks meeles pidada, et hea on vältida väga humoorikaid kingitusi ja samuti seksuaalse alatooniga kingitusi, sest kolleeg võib olla sinust tundlikum. Samuti ei ole sobilik kinkida hügieenitarbeid, religioosseid esemeid või dieediga seotud asju.

Mida siis kolleegile kinkida? Wilko poolt 2000 täiskasvanu peal läbi viidud uuringust selgus, et oodatud kingitused on näiteks alkohol, šokolaad, kinkekaardid, raamatud, küünlad, raha ja maiustused, vahendab Metro. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles