Ain Aaviksoo tõusis ametiredelil

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Aaviksoo.
Ain Aaviksoo. Foto: Peeter Langovits

Varem Sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsleri ametit pidanud ja viimase kahe kuu jooksul rahvusvahelises küberturvalisuse ettevõttes Guardtime’i mediitsiinivaldkonna juhi ametikohal olnud Ain Aaviksoo asub juhtima kogu ettevõtte Eesti haru, teatas ettevõte.

Guardtime Eesti tegevjuhina hakkab Aaviksoo vastutama ettevõtte Eesti meeskonna juhtimise ning edasiste arenguvõimaluste eest. Guardtime Eesti senine tegevjuht Martin Ruubel keskendub kontserni tegevustele, kuid jääb toetama Eesti peakontorit.

Ain Aaviksoo on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna (MD) ja Harvardi ülikooli (MPH) ning töötanud varasemalt nii Maailmapangas, Poliitikauuringute Keskuses PRAXIS, Webmedias (Nortal) kui ka Sotsiaalministeeriumis IT asekantslerina. Aaviksoo liitus Guardtime meeskonnaga käesoleva aasta oktoobris ning vastutab edaspidi lisaks Eesti meeskonna juhtimisele jätkuvalt ka meditsiinivaldkonna eest.

Guardtime on Eestis asutatud maailma suurim blockchain-tehnoloogial põhinevate küberturvalisuse lahenduste looja, mis aitab koheselt tuvastada erinevates digitaalsetes andmetes ja tarkades seadmetes tehtud muudatusi ja selle tulemusena pakkuda e-ühiskonnale usaldusväärseid ning läbipaistvaid lahendusi.

Guardtime KSI blockchain tehnoloogia on oma olemuselt matemaatiliselt tagatud küberturvalisuse lahendus digitaalsete andmete ja seadmete kasutuse ning väärkasutuse tuvastamiseks. Tänu oma ülesehitusele võimaldab blockchain säilitada digiandmete muudatuse ajalugu, tuvastada koheselt, kes ja millal on digiandmeid muutnud, ning kasutada neid võimalusi korraga suure hulga andmete puhul kiiresti ja korraga.

Guardtime’i tehnoloogiat on integreeritud paljudesse Eestis kasutatavatesse e-teenustesse, nagu näiteks Riigi Teataja, Kinnistusraamat, Äriregister jm. Samuti teeb ettevõte koostööd nimekate rahvusvaheliste institutsioonidega nagu maailma suurim kaitsetööstusettevõte Lockheed Martin, USA sõjavägi, tehnoloogiaettevõte Ericsson jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles