Iisraeli sõdurid lasid Läänekaldal maha palestiinlase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli piiripolitseinikud Läänekaldal.
Iisraeli piiripolitseinikud Läänekaldal. Foto: MOHAMAD TOROKMAN / REUTERS / SCANPIX

Iisraeli sõdurid lasid täna Läänekalda lõunaosas maha palestiina noormehe, kes väidetavalt neid autoga ründas.

Iisraeli sõdurid lasid 27-aastase Omar Awwadi maha Hebroni lähedal, teatas Palestiina omavalitsuse ametlik uudisteagentuur Wafa. Tervishoiuministeerium kinnitas, et mees suri pärast haiglasse viimist. 

Iisraeli politsei teatel tulistati palestiinlast pärast seda, kui ta sõitis oma autoga piiripolitsei kontrollpunkti suunas. 

«Tulistati kahtlusaluse sõiduki suunas. Politseinikud viga ei saanud,» ütles sõjaväe pressiesindaja Micky Rosenfeld.

Politsei teatas hiljem, et Iisraeli üksused lähenesid Awwadi kodukülale Idnale, sest tahtsid astud samme sealse ebaseadusliku vasesulatamise vastu.

Politsei sõnul sõitis kahtlusalune otsa operatsiooni üle järelevalvet pidanud isiku autole ja võttis siis suuna ettevõtmist turvanud piiripolitseiniku poole. Politseinik tulistas auto pihta, sest arvas, et kahtlusalune üritab teda alla ajada, teatas politsei.

Iisraeli väed on olnud Läänekaldal kõrgemas valmiduses alates üleeile õhtust, kui ühe juudiasunduse sissepääsu juures sai tulistamises haavata seitse Iisraeli kodanikku. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles