Soome kohus vahistas rahvuskaaslase tapmises kahtlustatavana kaks Eesti kodanikku

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvapaik pühapäeva hommikul.
Mõrvapaik pühapäeva hommikul. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva

Soome Tuusula kohus võttis täna vahi alla kaks Eesti kodanikku, kahtlustatuna oma rahvuskaaslase tapmises Lõuna-Soome väikelinna Kerava raudteejaamas pühapäeva varahommikul.

Politsei kahtlustab 1981. aastal sündinud naist ja 1986. aastal sündinud meest 56-aastase mehe tapmises ja röövimises. Nii kahtlustatavad kui ka ohver on Eesti kodanikud.

Juhtumit uuriva Soome kriminaalpolitsei komissar Mikko Minkkinen ütles telekanali MTV uudistele, et üks kahtlustatavatest ja tapetud mees elasid alaliselt Soomes. Üks tapmises kahtlustatavatest oli Soomes tuttavatel külas.

Minkkinen lisas, et praegustel andmetel oli vähemalt üks tapmises kahtlustatavatest surnuks pekstud mehega tuttav.

Juhtunu salvestas raudteejaama turvakaamera. Komissar Minkkinen märkis, et turvakaamera salvestis on oluline tõend kuriteo uurimisel ning sellelt on sündmuste areng hästi näha. «Peksmisel ei kasutatud külmrelvi ega muid abivahendeid, ohvrit löödi rusikatega,» rääkis Minkkinen.

Häirekeskus sai ööl vastu pühapäeva kella 2 paiku väljakutse Kerava raudteejaama, kus oli puhkenud kaklus. Korrakaitsjad leidsid sündmuskohalt teadvusetu Eesti mehe, kes suri hoolimata arstide jõupingutustest.

Ida-Uusimaa politseijaoskonna ülem Mikko Kiiski sõnul oli politseil sündmuskohale sõites info, et tegemist on lihtsalt kaklusega, mida korrakaitsjad peavad lahendama. «Olukorra tõsidus selgus sündmuskohale jõudes. Raudteejaamas lebanud teadvusetul mehel olid silmanähtavalt rasked vigastused,» kirjeldas Kiiski.

Politseinikud pidasid kuriteos kahtlustatavad mehe ja naise vahetult juhunu järel raudteejaama lähedal kinni. Ida-Uusimaa politseijaoskonna juht pidas võimalikuks, et juhtunuga on seotud rohkem inimesi, kui raudtejaama lähedal kinni peetud kaks kahtlusalust.

Politsei hinnangul põhjustasid mehe surma peksmisest saadud vigastused. Tema surma täpse põhjuse selgitab välja kohtuarstlik ekspertiis.

Politsei uurib, millest sai alguse inimese surmaga lõppenud konflikt. «Praegu saame öelda, et konflikt eskaleerus just raudteejaamas,» ütles Minkkinen.

Kerava asub Lõuna-Soomes Uusimaa maakonnas, Helsingist umbes 30 kilomeetrit põhja pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles