Charlottesville'i ründaja sai eluaegse vanglakaristuse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Alex Fields juunior Virginia politsei avaldatud fotol.
James Alex Fields juunior Virginia politsei avaldatud fotol. Foto: Reuters/ScanPix

USA kohus mõistis teisipäeval eluks ajaks vangi 21-aastase neonatsi, kes sõitis mullu augustis Charlottesville'is autoga meeleavaldajate sekka, tappes ühe inimese.

James Alex Fields mõisteti süüdi mõrvas ja teistes kuritegudes pärast kaks nädalat kestnud kohtuprotsessi.

Kohus mõistis 21 aastasele Fieldsile eluaegse vanglakaristuse ja lisaks sellele 419 aastat vangistust, kirjutas väljaanne Washington Post.

Aasta eest 11. augustil marssisid läbi Charlottesville´i Virginia ülikooli linnaku valgenahaliste ülemvõimu toetajad koos tõrvikutega. Päev hiljem kogunesid sajad paremäärmuslased, skinheadid ja Ku Klux Klani liikmed Charlottesville'i kesklinnas ja protestisid linna otsuse vastu viia ühest pargist ära Konföderatsiooni kindrali Robert E. Lee kuju.

Tol päeval puhkesid linnas kaklused protestijate ja vastumeeleavaldajate vahel. Võimud ajasid rahva laiali, kuid hiljem sõitis Fields autoga rahumeelsete vastuprotestijate sekka auto, tappes 32-aastase juurapraktikandi Heather Heyeri ja vigastades kümneid inimesi.

Juhtumi järel tabas terav kriitika ka USA presidenti Donald Trumpi, kes ütles, et «süüdi on mõlemad pooled».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles