Strasbourgis viibiv Urmas Paet: tungiv soovitus oli kõigil jääda siseruumidesse (14)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinik Strasbourgi erioperatsioonil.
Prantsuse politseinik Strasbourgi erioperatsioonil. Foto: VINCENT KESSLER / REUTERS

Euroopa Parlamendist tuli pärast tulistamist teade, mis soovitas inimestel ruumidesse, samal käivitati kesklinnas tulistaja tabamiseks politseioperatsioon, rääkis europarlamendi saadik Urmas Paet.

«Euroopa Parlamendilt tuli just teade, et Strasbourgi kesklinnas on tulistamine, võimalik, et mitmes kohas samaaegselt, soovitus on kõigil jääda siseruumidesse,» rääkis Strasbouorgi vanalinna ühes restoranis viibiv Paet täna õhtul kella 22.15 paiku Postimehele.

«Need, kes on kuskil linnas, jääksid siseruumidesse. Euroopa Parlamendi hoone on suletud, et sealt ei läheks inimesed välja. Kesklinnas käib politseioperatsioon, et tabada kas tulistaja või tulistajaid. See on ka ebaselge, kas neid on üks või mitu,» lisas Paet.

Paet märkis, et kohalikelt võimudelt ei olnud alguses üldse mingit teadet, ainult europarlamendi turvateenistus jagas informatsiooni toimuva kohta e-sõnumiga.

Koos Paetiga samas restoranis viibiv ajakirjanik Neeme Raud rääkis, et kõik aknaluugid on siin kinni pandud, enamus inimesi istub telefonides, keegi välja ei julge minna ja kohal viibinud ajakirjanike seltskond hakkas kohe telefoni teel reportaaže andma.

«Kõik istuvad telefonides ja ootavad, keegi mitte midagi ei tea. Selline närvilisus on siin õhus,» kirjeldas Raud olukorda. Ta lisas, et piirkonnas on majadel kõigil akendel, kus võimalik, luugid ette tõmmatud. 

Kella 23.40 paiku ütles Paet, et võimude soovitus viibida siseruumides on jätkuv. «Tänaval üksikuid inimesi ikkagi liigub, päris tühjad tänavad siit vaadates ei ole. Samas siin sõidab politseiautosid ja politseioperatsioon jätkub,» ütles ta.

Ruumidesse sulgunud inimeste meeleolu on Paeti sõnul pigem rahulik ning püütakse uudiseid jälgida. «Lõplikku, adekvaatset infot, mis toimub, ei ole. Inimesed üritavad telefonides surfates saada infot ja siis politseiniku jutt, samuti mina saan aeg-ajalt parlamendi turvateenistuselt teateid,» sõnas europarlamendi saadik.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles