Kuidas gripihooajal kontoris terveks jääda?

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Väljas on küll jahe, kuid mitte piisavalt külm, et viiruste levikut ohjata. Kuidas pääseda viirusest, mis kontoris levib?

Väldi kohvimasinat

Väldi rahvarohkeid kohti, mida kogunemiseks kasutatakse. Kohvimasinate ümbruses on tihti suur hulk inimesi, kes ootavad oma järjekorda või juttu räägivad. Keegi aevastab ning seejärel vajutab kohvimasina nuppu. Sama kehtib ukselinkide, lülitite ja teiste sarnaste kohtade puhul.

Võta haiguspäev

Haiguspäevi ei võeta kergekäeliselt ning tänu sellele on kontorites eriti hea viirustel levida. Kui tunned, et hakkad haigeks jääma, tasub siiski koju jääda. Ehk õnnestub veel haigusest pääseda, kuid nõrgenenud immuunsüsteemiga pisikute keskele minnes võid olla kindel, et haigused on kergemad tulema.

Pese käsi

Haigustest hoidumisel on ülimalt oluline käte pesemine. Kõik, mida sa päeva jooksul kontoris katsud, on potentsiaalne bakterite peidukoht. Pese käsi alati sooja vee ja seebiga enne söömist või näo puudutamist. Lisaks muidugi pane tähele, et peseksid käed pärast köhimist või aevastamist.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles