Rattamaailma tugevaim tiim sai hiiglasliku hoobi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Sky on võitnud järjest neli Tour de France'i. Pildil valitsev tšempion Geraint Thomas.
Team Sky on võitnud järjest neli Tour de France'i. Pildil valitsev tšempion Geraint Thomas. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Pärast 2019. aastat kaob maailma nimekaimatelt velotuuridelt Sky nimi. 2010. aastal ilmavalgust näinud Briti tiim esialgu tegevust lõpetada ei plaani, aga nimisponsoriks olnud telekomifirma lõpetab jalgrattaspordi toetamise.

«Tulime jalgrattasporti sihiga innustada läbi edu tipptasemel osalemist kõigil astmetel. Pärast enam kui aastakümmet ei saaks ma kuidagi olla uhkemad, mida Team Sky ja meie Briti jalgrattaliidu partneritega oleme saavutanud. Aga 2019. aasta lõpp on meie jaoks õige aeg edasi liikuda, sest avame Sky loos uue peatüki,» sõnas firma juhatuse esimees Jeremy Darroch.

Tiimijuht Dave Brailsford loodab, et suurspordi lahkumine ei tähenda meeskonnale surmahoopi ja aastaks 2020 leitakse uus suursponsor. «Kuigi Sky võib järgmise hooaja lõpus edasi liikuda, on meeskond tuleviku osas avatud ja valmis töötama uue partneriga, kui õige võimalus peaks tekkima,» sõnas britt. «Me pole veel kaugeltki lõpetanud. Ees ootab veel üks põnev aasta võistlusi ja anname endast kõik, et Team Sky’le tuua 2019. aastal ohtralt edu.»

Sky on oma üheksa-aastase eksisteerimise jooksul võitnud kuuel korral Tour de France’i ja korra teised kaks suurtuuri: Vuelta ja Giro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles