Eesti bikiinikaunitar - maailmameistrivõistluste hõbe!

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Teder, Maailma meistrivõistluste hõbe bikiinifitnessis.
Jana Teder, Maailma meistrivõistluste hõbe bikiinifitnessis. Foto: Eleri Reinart

Äsja lõppenud kulturismi ja fitnessi mastersite maailmameistrivõistlusel Hispaanias olid Eestlased väga edukad. Kuldmedal, hõbemedal ja kaks neljandat kohta - eesti fitnesskaunitarid on maailma parimate seas!

7. – 9. detsembrini toimusid Tarragonas maailmameistrivõistlused. Bikiinifitnessis tegi säravaima tulemuse Jana Teder - hõbemedal IFBB Mastersite MMil. Kuldmedalist jäi Eesti fitnesskaunitaril puudu kõigest üksainus punkt!

Postimees sai bikiinifitnessi atleediga jutule peale võistlustelt naasmist. «Kuigi kuldmedal ja maailmameistritiitel jäi vaid ühe punkti kaugusele, olen tulemuse üle väga õnnelik. Midagi ei jäänud kripeldama, hoolimata erinevatest tagasilöökidest andsin ettevalmistuse ajal endast kõik ja viisin võistlusele oma parima vormi,» räägib Jana. 

Medalivõit on vägev saavutus, osalejaid oli võistlustel üle 300 ning esindatud oli 39 riiki. Võistlustingimustega Hispaanias jäi sportlane väga rahule. «Võistluspaik oli imeilus. Hoone üks sein oli looduslikust kaljust, see läbis kõiki korruseid. Lavatagune korraldus oli sujuv, lava oli hubane ning publik, kaasvõistlejad ja Eesti koondise liikmed olid väga toetavad.»

Nüüd, mil maailma tasemel uhke medal võidetud, otsustab sportlane lähemas tulevikus korraks aja maha võtta. «Hetkel on plaanis jätta kevadine võistlushooaeg vahele ning anda endale veidi tasakaalustamise aega ja tegeleda teiste huvialadega. Loodetavasti jõuame kooriga suvel toimuvale Üldlaulupeole!»

Jana Teder, Maailmameistrivõistluste hõbe bikiinifitnessis.
Jana Teder, Maailmameistrivõistluste hõbe bikiinifitnessis. Foto: Eleri Reinart

Bodyfitnessis tuli aga eestlanna Esta Pilt lausa kullale, 45+ kategoorias. Kõige vingem naine sel nõudlikul spordialal on eestlanna - vägev saavutus!

Fitnessi populaarsus on viimastel aastatel Eestis kulutulena kasvanud. Kuid arvukate harrastajate kõrval on meil rahvusvahelistele tiitlivõistlustele välja panna ka medaliväärilised tippatleedid.

Eesti koondis oli tervikuna väga kõval tasemel. Õnnela Raudsepp astus wellness fitness kategooria puudumisel võistlustulle bikiinifitnessis ja tuli 45+ kategoorias neljandaks. Tuuli Jürgens jõudis 35-39 arvestuses omas kasvus samuti neljandaks. Väga edukaks võib neil aladel lugeda juba esikümnesse murdnud atleeti, maailma viie parema hulka pääsemine on aga juba suurt aplausi ja tunnustust väärt.

Vaata lisa ning imetle kõigi fitnessvõistlejate lavavormi alaliidu leheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles