Kuidas kõndides ideaalkaal saavutada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann

Kui sa ei armasta jõusaalis rassida või treeningsaalis hüpata, siis meil on sulle häid uudiseid - kaalu kaotada ja end vormis hoida saab ka kõndimisega.

Vähemalt 15 000 sammu päevas

Selleks, et kõndimisega kaalu kaotada, tasuks kõndida iga päev vähemalt 15 000 sammu. Sa ei pea enda sammude arvu üleöö kasvatama, kuid iga progress aitab kaasa. Lisaks tasub meelde jätta, et püsivus on võti.

Kolm 20-minutilist jalutuskäiku päevas

Jaota oma sammud kolmeks 20-minutiliseks jalutuskäiguks. George Washington University avalikustas uuringu, mille kohaselt inimestel, kes pärast iga söögikorda jalutasid 15 minutit, oli parem veresuhkrutase kui neil, kes jalutasid korra päevas 45 minutit. Lisaks aitab jalutuskäik pärast söögikorda ohjata lisanduvaid isusid.

45 minutit kiirkõndi paar korda nädalas

Rahulik jalutuskäik ei tõsta sinu südametööd, mis on rasva põletamiseks vajalik. Võta kolm korda nädalas ette 45-minutiline kiirkõnd. Rasvapõletus toimub, kui südamerütm on 60-70 protsenti maksimaalsest.

Ülesmäge

Mõni jalutuskäik nädalas võiks viia sind mäest üles. Treppidest või mäest üles kõndimine aiab ehitada lihaseid, mis tõstavad omakorda ainevahetust. See tähendab, et kulutad rohkem kaloreid ka siis, kui laua taga istud.

Intervall

Et tõsta põletatud kalorite hulka, lisa enda jalutuskäikudesse intervalle. Tee vaheldumisi 10-20 sekundit nii kiiret kõndi kui suudad ning seejärel jaluta rahulikult edasi. Tee intervalli 10 minutit. Kui nii lühikesed intervallid on sinu jaoks ebamugavad, tee intervallid minutiliste vahedega.

Allikas: Women's Health

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles