Hispaania tõstab tuleval aastal miinimumpalka 22 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez. Foto: FETHI BELAID / AFP / SCANPIX

Hispaania peaminister Pedro Sánchez teatas täna, et valitsus kiidab järgmisel nädalal heaks miinimumpalga tõstmise järgmisest aastast 22 protsendi võrra 1050 euroni.

Sánchez ütles parlamendile, et see suurim miinimumpalga tõus alates 1977. aastast ja valitsuskabinet kiidab selle heaks 21. detsembril Barcelonas toimuval istungil.

Sánchez, kes sai peaministriks juunis pärast konservatiivse valitsuse juhi Mariano Rajoy umbusaldamist, on seni lubanud olla ametis 2020. aasta parlamendivalimisteni. Tema sotsialistidel on aga 350-kohalises parlamendis vaid 84 kohta ja novembris ähvardas ta ennetähtaegsete valimistega, kui parlament 2019. aasta riigieelarvet vastu ei võta.

​Teade miinimumpalga tõstmisest Hispaanias tuleb vahetult pärast seda, kui Prantsusmaa president Emmanuel Macron teatas miinimumpalga tõstmisest saja euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles