Eestis on tuhandeid bussipeatusi, kus bussid mitte kunagi ei peatu

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudu bussipeatus.
Tudu bussipeatus. Foto: Meelis Meilbaum

Eestis on kokku ligi 16 700 ühistranspordi peatust, millest 2000 ei kasuta mitte keegi.

«Jah, Eestis on tõesti bussipeatusi, mida ei kasutata,» tunnistas maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamson. «Põhjuseid selleks on mitmeid, näiteks võib juhtuda, et antud piirkonnas ei ole ühistranspordi kasutajaid ning seetõttu bussid seal ei peatu.»

Statistikaamet kirjutas täna oma blogis, et ühistransport on hästi kättesaadav 76 protsendile Eesti elanikest. Seejuures ei erine oluliselt linna- ja maapiirkondade olukord. Linnalistes piirkondades on hea kättesaadavus ühistranspordile 76 protsendil ja maapiirkondades 75 protsendil elanikest.

Oktoobri seisuga oli Eestis ligi 16 700 ühistranspordi peatust, kust umbes 15 000 väljus ühistransport. Kõige enam toimus väljumisi Tallinnas Estonia peatusest – 960 väljumist päevas. Teisel ja kolmandal kohal olid Väike-Õismäe peatused vastavalt 949  ja 941 väljumisega päevas. Üle 800 väljumise päevas toimus veel seitsmest peatusest.

Tallinnas on kõige parem ühistranspordi kättesaadavus Lasnamäe linnaosas (99 protsenti) ning teistest halvem Pirita linnaosas (79 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles