Süüria idaosas avastati seitse ISIS-e massihauda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO sõnul jättis Islamiriik endast Iraaki ja Süüriasse maha sadu massihaudasid.
ÜRO sõnul jättis Islamiriik endast Iraaki ja Süüriasse maha sadu massihaudasid. Foto: George Ourfalian / AFP / Scanpix

Süüria idaosas äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) endise tugipunkti Albu Kamali lähedalt avastati seitse massihauda, milles oli sadu surnukehi, teatas uudisteagentuur SANA täna.

Seni on välja kaevatud üle 100 laiba, enamusel neist on piinamisjäljed. Ohvrid hukati, ütlesid võimud, süüdistades tapmises Islamiriiki.

«Surnukehadel on märgid piinamisest, osa neist oli kaetud silmadega ja käeraudus,» ütles kohalik ametnik.

Töö jätkub ülejäänud surnukehade väljakaevamise ja nende tuvastamise nimel. Seni tuvastatud, et massihauda maetutest seitse olid naised.

Viimastel kuudel on nii Süürias kui Iraagis leitud varem džihadistide kontrolli all olnud territooriumilt arvukalt massihaudu.

Ajavahemikus 2014. aasta juunist kuni 2017. aasta detsembrini sai Islamiriik enda valdusesse Iraagis ja Süürias suuri alasid ning juhtis laiaulatuslikku vägivalda ja rikkus rahvusvaheliste inimõiguste põhimõtteid, teatati ÜRO novembris avaldatud raportis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles