Riigikogu kiitis katuseraha jagamise heaks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Riigikogu kiitis kolmapäeval järgmise aasta riigieelarve vastuvõtmisega heaks ka rahanduskomisjoni esitatud muudatusettepaneku katuserahade jagamise kohta.

Vaata siit, kes katuserahade jagamist toetasid ja kes sellele vastu olid.

Muudatusettepaneku poolt oli 51 ning vastu 47 saadikut. Katuserahade jagamist toetas teiste seas Külliki Kübarsepp Vabaerakonna fraktsioonist, samas kui tema fraktsioonikaaslased hääletasid vastu.

Fraktsiooni mittekuuluvad Olga Ivanova ja Tiina Kangro jätsid hääletamata.

Eelarve koostamisega on traditsiooniliselt kaasas käinud komme, et valitsus jätab teatud summa riigikogu fraktsioonide saadikutele, et nood saaksid selle raha jagada endale oluliste objektide vahel. Kui praeguse koalitsiooni puhul on see summa varasematel aastatel olnud mõni miljon eurot, siis seekord otsustas valitsus oma viimase eelarve kokkuleppimise käigus laiali jagada koguni peaaegu 30 miljonit eurot.

Katuseraha kritiseerijad leiavad, et sisuliselt on tegu justkui tasuga saadikule antud häälte eest, kus iga saadik viib oma kodukohta mingi summa mõne väikese objekti tarvis, näiteks kultuurimaja katuse parandamiseks.

Kuna raha saavad ka opositsioonierakonnad, võiks seda justkui pidada nende toetuse ostmiseks. Samuti on sellisele rahajagamisele ette heidetud, et sellele pole võimalik läbipaistvalt konkureerida ning lõpuni pole välistatud, et raha saab kaudselt mõni sellesama riigikogu saadiku endaga seotud organisatsioon.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles