Majandusministeerium toetab teisaldatavate kiiruskaamerate kasutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine ristmikul liiklejaid piidlev kiirus- ja foorikaamera.
Kristiine ristmikul liiklejaid piidlev kiirus- ja foorikaamera. Foto: Andres Haabu / Postimees

Majandusministeerium toetab riigikogu õiguskomisjoni algatatud eelnõu, mis võimaldab kasutusele võtta teisaldatavad kiiruskaamerad.

Homsel istungil arutab Valitsus eelnõu, mis võimaldab kasutusele võtta teisaldatavad kiiruskaamerad, edastas valitsuse pressiesindaja.

Eelnõu algatajaks on riigikogu õiguskomisjon. Majandus- ja taristuminister Kadri Simson teeb valitsusele ettepaneku seaduseelnõu toetada.

Praegu on Eestis võimalik kasutada kahte kiirusemõõtmise lahendust ehk käsikaameraga mõõtmist ja statsionaarse kaameraga mõõtmist. Kehtiva kiiruskaamerate regulatsiooni terminid ei ole seni võimaldanud kasutusele võtta teisaldatavaid kiiruskaameraid.

Mobiilse kiiruskaamera kasutamise võimalus ei muuda kehtivat õiguskorda ehk tagajärg isikule jääb samaks, kuid sellega võimaldatakse liiklusjärelevalve teostajal mõjutada oluliselt suuremat hulka isikuid ka piirkondades, kus see varasemalt võimalik ei olnud.

Kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk on liikluse rahustamine ja seeläbi õnnetuste arvu vähendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles