May kinnitas otsust lahkuda ametist enne 2022. aasta valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: ARIS OIKONOMOU / AFP / Scanpix

Briti peaminister Theresa May kinnitas täna otsust lahkuda ametist enne 2022. aasta parlamendivalimisi.

«Minu arvates on õige, et neile üldvalimistele viiks meid mõni teine parteijuht,» ütles May Brüsselisse Euroopa Liidu tippkohtumisele saabudes 2022. aastal toimuvaid valimisi kommenteerides.

May võitis eile õhtul oma Konservatiivse Partei parlamendiliikmete umbusaldushääletuse, mida ajendasid korraldama tema sammud Brexiti-kokkuleppe saavutamiseks. May jätkamist parteijuhina toetas 200 ja vastu oli 117 konservatiivist alamkoja liiget. Parteijuhiks ja peaministriks jäämiseks oli vaja vähemalt 159 poolthäält.

Peaminister May Brexiti-leppe üle hääletab Briti parlament uuel aastal, sest järgmisel nädalal arutatakse parlamendis mitmeid teisi seaduseelnõusid ja seejärel läheb parlament kuni 7. jaanuarini puhkusele.

Varem lubas peaminister May, et hääletus Brexiti-leppe üle hääletatakse 21. jaanuaril.

Esialgu pidanuks lahkumislepe parlamendis hääletusele minema teisipäeval, kuid May tühistas hääletuse ulatusliku vastuseisu tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles