Valitsus annab üle 11 000 euro leiutasude maksmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leitud mündid
Leitud mündid Foto: SCANPIX/REUTERS

Valitsus arutab neljapäevasel istungil ettepanekut eraldada üle 11 000 euro kultuuriväärtusega leiu leidjatele leiuautasu maksmiseks.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil rahandusministeeriumi ettepanekut eraldada valitsuse reservist kultuuriministeeriumile kultuuriväärtusega leiu leidjatele leiuautasu väljamaksmiseks 11 330 eurot, edastas valitsuse pressiesindaja. 

Muinsuskaitseameti kultuuriväärtustega leidude komisjon on teinud ettepaneku määrata tasu 18 leidjale. Väljamakstavad summad jäävad vahemikku 50 kuni 5000 eurot.

Suurim summa on ette nähtud Võrumaalt välja tulnud kalmuleiu leidjale.

Muinsuskaitseseaduse kohaselt on kultuuriväärtusega leiu leidjal õigus saada leiuautasu. Juhul, kui leiu leidjale makstav tasu on suurem kui muinsuskaitseameti eelarves selleks ettenähtud vahendid, esitab muinsuskaitseamet kultuuriministri kaudu taotluse tasu jaoks vajaliku summa eraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles