Ottawa: Hiinas üle kuulatud teine Kanada kodanik on kadunud

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada kodanik Michael Spavor 2014. aasta jaanuaris Pyongyangi lennujaamas koos USA endise korvpallitähe Dennis Rodmaniga.
Kanada kodanik Michael Spavor 2014. aasta jaanuaris Pyongyangi lennujaamas koos USA endise korvpallitähe Dennis Rodmaniga. Foto: AFP / Scanpix

Ottawa tuvastas neljapäeval teise Hiinas küsitlemiseks kinni peetud kodanikuna Michael Spavori ja teatas, et ta jäi pärast Kanada ametnikega ühenduse võtmist kadunuks. 

Ottawa tuvastas neljapäeval teise Hiinas küsitlemiseks kinni peetud kodanikuna Michael Spavori ja teatas, et ta jäi pärast Kanada ametnikega ühenduse võtmist kadunuks. 

"Me oleme teadlikud, et Kanada kodanik härra Michael Spavor on praegu Hiinas kadunud," ütles Kanada välisministeeriumi pressiesindaja Guillaume Bérubé AFP-le. "Meil ei ole õnnestunud temaga ühendust saada pärast seda, kui ta teavitas meid sellest, et Hiina võimud teda küsitlevad." 

"Me teeme suuri jõupingutusi tema asukoha kindlaks tegemiseks ja jätkame teema tõstatamist Hiina valitsusega," sõnas ta.  

Hiina elav Spavor juhib riigis organisatsiooni, mis edendab äri-, turismi- ja spordireise Põhja-Koreasse. 

Viimastel päevadel juba teise Kanada kodaniku küsitlemisest Hiinas teatas varem Kanada välisminister Chrystia Freeland. 

Teisipäeval teatas mõttekoda Rahvusvaheline Kriisirühm (ICG) Kanada endise diplomaadi Michael Kovrigi kinnipidamisest Hiinas. Kanada valitsus kinnitas hiljem Kovrigi kinnipidamist. 

Kanada kodanike kinnipidamine näib olevat vastus Hiina telekomifirma Huawei finantsjuhi Meng Wangzhou vahistamisele Kanadas USA palvel. Kanada kohus vabastas teisipäeval Mengi kautsjoni vastu, kuid teda ootab väljasaatmismenetlus Ühendriikidesse, kus teda süüdistatakse Iraanile kehtestatud sanktsioonide rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles