Ankara rongiõnnetuses hukkus üheksa inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong sattus Türgi pealinnas Ankaras õnnetusse vaid mõni minut pärast väljumist.
Reisirong sattus Türgi pealinnas Ankaras õnnetusse vaid mõni minut pärast väljumist. Foto: Burhan Ozbilici / AP / Scanpix

Türgi pealinnas Ankaras sai täna kiirrongiõnnetuses surma vähemalt üheksa ja kannatada 47 inimest, teatasid ametnikud.

Kohaliku aja järgi kell 6.30 Ankarast Konya linna poole teele asunud rong sattus vaid kuus minutit hiljem õnnetusse, milles sai surma vähemalt üheksa ja viga 47 inimest, kolme kannatanu seisund on raske. Kokku viibis rongis 206 inimest.

Esialgu teatati neljast hukkunust ja 43 vigastatust, aga kannatanute arv tõusis. Kohalike võimude sõnul on ühe hukkunu näol tegemist rongijuhiga ja veel kaks hukkunut olid rongis töötanud inimesed.

Rong sõitis rööbastelt välja vaid mõni minut pärast reisi algust.
Rong sõitis rööbastelt välja vaid mõni minut pärast reisi algust. Foto: TUMAY BERKIN / REUTERS / Scanpix

Ametnike sõnul rammis kiirrong raudteed kontrollinud hooldusvedurit ja paiskus seejärel vastu jalakäijate ülekäigusilda, mis osaliselt purunes ja rongile peale kukkus. Õnnetus juhtus väikeses jaamas, mida kiirrongid peatumatult läbivad.

Eratelekanal NTV teatas, et vähemalt kaks vagunit paiskus rööbastelt maha.

Viimastel aastatel on Türgis aset leidnud mitmed rongiõnnetused. Käesoleva aasta juulis hukkus Tekirdaği provintsis rongiõnnetuses 24 inimest. 2014. aasta märtsis põrkas rong kokku minibussiga, õnnetuse tagajärjel sai surma kümme inimest.

Türgi viimaste aastakümnete tõsiseim rongiõnnetus toimus 2004. aastal, kui kiirrong sõitis rööbastelt välja. Õnnetuse tagajärjel hukkus 41 ja viga sai 80 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles