Läänekaldal hukkus kolmes rünnakus viis inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid rünnakupaigas Läänekaldal.
Iisraeli sõdurid rünnakupaigas Läänekaldal. Foto: AHMAD GHARABLI / AFP / Scanpix

Viimase ööpäeva jooksul on Läänekaldal aset leidnud mitu rünnakut, mis pingestavad suhteid piirkonnas.

Iisraeli okupeeritud Läänekaldal toimus täna tulistamine, milles sai surma kaks ja viga veel vähemalt kaks inimest, teatasid Iisraeli armee ja päästeteenistus. «Palestiinlane avas tule bussipeatuses, tappes kaks iisraellast, vigastades ühte tõsiselt ja vigastades ka teisi Asafi ristmikul Jeruusalemmast põhjas,» teatas Iisraeli sõjavägi Twitteris. «Me otsime seda terroristi. Me leiame ta.»

Vahejuhtumi valguses piirasid Iisraeli sõdurid ümber Ram Allah' linna ning saatsid sinna lisavägesid. Vastutuse rünnaku eest võttis äärmusrühmitus Hamas.

Tulistamine bussipeatuses leidis aset vaid mõni tund pärast seda, kui Iisraeli väed tapsid Läänekaldal kaks palestiinlast, keda omakorda süüdistati pühapäeval aset leidnud tulistamises. Nädalavahetuse vahejuhtumis sai viga seitse inimest ja hukkus kolm inimest, üheks hukkunuks oli veel sündimata laps, kelle ema sai vigastada.

Foto: Ronen Zvulun / REUTERS / Scanpix

Täna hommikul pussitas ründaja Jeruusalemma vanalinnas kaht Iisraeli politseinikku, rünnaku järel lasti pussitaja maha, teatas politsei. 

Politsei ütles avalduses, et korrakaitsjad ei saanud eluohtlikke vigastusi. Täpsemat teavet ründaja kohta ei antud. Ameerika Juudi Komitee (AJC) asetegevjuht Avi Mayer kirjutas Twitteris, et kaks Iisraeli politseinikku said pussitamises haavata ja palestiinlasest ründajat tulistati.

Jeruusalemmas aset leidnud rünnaku eel leidis aset veel üks vahejuhtum Läänekaldal. Nimelt sai kinnivõtmise käigus surma kahe juudi tapmises kahtlustatud palestiinlane. 

Ashraf Naalwat kahtlustati 28-aastase naise ja 35-aastase mehe tapmises oktoobris Barkani tööstustsoonis okupeeritud Läänekaldal. Naalwat sai surma, kui sõdurid püüdsid teda kinni võtta, ütles Iisraeli julgeolekuagentuur Shin Bet avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles