Prantsuse valitsus palus Strasbourgi rünnaku valguses meeleavaldustest hoiduda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse meeleavaldajad.
Prantsuse meeleavaldajad. Foto: Sylvain Thomas / AFP / Scanpix

Prantsuse valitsus ärgitas Strasbourgi jõuluturu tulistamise järel kollaveste sel nädalavahetusel meeleavaldusi mitte korraldama.

Valitsuse pressiesindaja Benjamin Griveaux palus valitsusvastastel meeleavaldajatel olla mõistlikud ja viitas korrakaitseametite piiratud ressurssidele pärast teisipäevast tulistamist Strasbourgis.

Tulistamises hukkus kolm ja sai vigastada 13 inimest. Peamine kahtlusalune on 29-aastane Strasbourgi eluaegne elanik Cherif Chekatt. Politsei andmetel sai Chekatt tulevahetuses sõduritega haavata, kuid sellest hoolimata õnnestus tal põgeneda. Tagaotsimisega on liitunud ka mitu teist Euroopa riiki.

«Meie julgeolekujõude on viimastel nädalatel ulatuslikult rakendatud,» ütles Griveaux telekanalile CNews.

«Oleks parem, kui kõik ajaksid laupäeval enne aastalõpupidustusi peredega rahulikult omi asju, selle asemel, et meelt avaldada ja julgeolekujõude taas tööle panna,» lisas ta.

Kollavestid on teinud üleskutse sel nädalavahetusel viiendaks meeleavalduste vooruks. Protestid said alguse 17. novembril ja olid alguses suunatud kütuseaktsiisi vastu, kuid kasvasid üle meeleavaldusteks president Macroni ja elukalliduse vastu.

Meeleavalduste käigus on seni hukkunud kuus protestijat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles