Galerii: Balti põllumehed käisid Brüsselis ELi ülemkogul õiglasi toetusi nõudmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti, Läti ja Leedu põllumajandustoetused moodustavad kõigest 54–60 protsenti Euroopa Liidu keskmisest, mistõttu kogunesid kolme riigi põllumehed täna Brüsselis Euroopa Nõukogu hoone lähedale endale õigalasi tingimusi nõudma.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja esimehe Roomet Sõrmuse sõnul on ebaõiglus eriti suur, kuna Balti riikides on tootmiskulud keskmisest märksa suuremad.

Ta toonitas, et uuel eelarveperioodil peab senine tasakaalust väljas olukord lõppema. «Kahjuks Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt jääb ebavõrdsus siiski kestma kuni 2027. aastani,» tõdes ta.

Balti riikide põllumehed kutsusid meeleavaldusel Euroopa institutsioone üles tagama sajaprotsendiliselt õiglasi tingimusi.

Meeleavaldusel olid põllumeestel kaasas lipud, traktor ning lehmakujud, millele nii prantsus- kui ka ingliskeelses kirjas peale maalitud nõue õiglasele piimale.

Eesti, Läti ja Leedu põllumeeste esindajad kohtusid ka Euroopa Komisjoni asepresidendi Valdis Dombrovskise ja Euroopa Komisjoni põllumajanduse peadirektoraadi esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles