Riina Solman: linnavalitsust taaskord opositsiooni seisukohad ei huvitanud (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman Tallinnas Oleviste kirikus.
Riina Solman Tallinnas Oleviste kirikus. Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu Isamaa fraktsiooni esimehe Riina Solmani sõnul kasvavad 2019. aasta linna eelarves kulutused linnameediale ning paisutatakse nii ametnike arvu kui linnaaparaati, kuid sisulised teod põhimõttelistes maailmavaatelistes küsimustes jäävad teostamata.

«Tallinna linna 2019. aasta eelarve koostamine ei ole linnajuhtidelt tervikpilti ega suurt nägemust nõudnud. Igas eelarves leidub head, kuid tuleva aasta eelarve tähendab lihtsalt raha puistamist paljudele valdkondadele. Tavaks on kujunenud seegi, et keskerakondlik linnavõim ignoreerib opositsioonierakondade muudatusettepanekuid,» ütles Solman. Näitena tõi ta laste ebavõrdse kohtlemise sõltuvalt sellest ka nad käivad era- või munitsipaallasteaias ja puuduliku eestikeelse õppe rahastamise.

«Linn jätkab ka tuleval aastal laste ebavõrdset kohtlemist sõltuvalt sellest, kas lasteaed või huviring on munitsipaal- või eraomandis. Isamaa fraktsioon tegi ettepaneku vahe tegemine lõpetada, samal seisukohal on olnud linna haridusamet. Ometi jätkab linn süsteemiga, kus linn hüvitab lasteaia toidukulud ainult munitsipaallasteaias käivatele lastele,» kritiseeris Solman.

«Sel aastal sai siiski 6000-eurose toetuse opositsioonilise Isamaa üks muudatusettepanek: narkomaanide-ja alkohoolikute rehabiliteerimisega tegelev MTÜ Lootuse Fond. Narkomaanide arv Tallinnas on Euroopas kõrgemaid ning toetus läheb nende aitamiseks, keda ühiskonnas täna veel väga vähe aidatakse,» sõnas ta.

Solmani sõnul on linnapea lubanud linnasüsteemis lokkava 

korruptsiooniga võidelda. «Meenutame Tallinna Linnatranspordi, Sõle spordikeskuse ja Lääne-Tallinna keskhaigla korruptsioonijuhtumeid. Tegudeni paistab olema pikk maa ja  taaskord jäid Keskerakonna toeta Isamaa kulutõhusad ettepanekud korruptsioonijuhtumite ennetamiseks,» ütles Riina Solman.

«Eestikeelse haridusega seotud probleemide ignoreerimine on juba sümptomaatiline. Linna hoolimatuse tõttu kannatab seetõttu sadade venekeelsete laste tulevik. Eelmisel kuul sai Tallinna üks koolidest keeleinspektsiooni järjekordse ettekirjutuse keeleinspektsioonilt, mis oli tingitud sellest, et Linnamäe Vene Lütseumi pedagoogid ei valda nõutaval tasemel eesti keelt. Vaatamata tõsiasjale, et Tallinnas ei valda nõutaval tasemel eesti keelt sajad pedagoogid, ei toetatud linnavalitsus Isamaa ettepanekut eraldada täiendavaid vahendeid pedagoogide keeleõppeks,» lisas ta.

Eelpooltoodud põhjustel otsustas Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsioon 2019. aasta eelarvet mitte toetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles