Eksmaailmameister Grönholm tegi kaasmaalasest rallitalendile karuteene?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm (keskel) Jari Huttuneni ja Antti Linnaketoga
Marcus Grönholm (keskel) Jari Huttuneni ja Antti Linnaketoga Foto: Erakogu

Noor Soome rallitalent Jari Huttunen sattus tänu Sebastien Loebi Hyundaisse minekuga täbarasse seisu. Loebi liitumise taga on aga Huttuneni ennast abistav kahekordne maailmameister Marcus Grönholm. 

Huttunen pääses möödunud hooajal Hyundai meeskonna noorteprogrammi napilt Karl Kruuda ees. Kogu eelmise hooaja sai ta sõita WRC2 klassis Hyundai R5 rallimasinaga. Huttunen testis sügisel ka WRC masinat, tänu millele loodeti, et teda võib uuel hooajal ka MM-sarja tipus sõitmas näha.

Sel nädalal tulid aga uudised, et üheksakordne maailmameister Loeb ühineb Hyundaiga, mis mattis ühtlasi maha ka Huttuneni lootused ning muutis kogu uue hooaja plaanid segaseks. Huttuneni treeneriks on endine MM-piloot Marcus Grönholm, kes muide andis Hyundai meeskonnale Loebi numbri, et meeskond temaga kontakti saaks.

Antud olukord jättis nüüd aga Grönholmi enda treenitava noore tuleviku lahtiseks. «Ma poleks pidanud ikka seda Loebi telefoninumbrit Hyundaile jagama,» naljatles Grönholm ise Soome ralliväljaandele.

«Tegelikult oli Jari olukord paar kuud tagasi väga hea, aga siis tuli Tommi Mäkinen koos oma Toyota pilootidega ning võttis tootjate arvestuses võidu. Lisaks libises käest ka sõitjate arvestuses MM-tiitel. Pärast seda on meeskond loobunud plaanist kasutada noori ning uuel aastal minnakse tiitleid kindlapeale võitma,» seletas Grönholm olukorda.

«Jari sai kahel päeval Hyundaid testida ja meeskond oli tema tegutsemisega rahul, aga me ei tea siiani, kas ta saab ka uuel hooajal sõita või kui palju ta üldse kuskil sõita saab,» lausus Grönholm.

Huttuneni esimene hooaeg WRC2 sarjas kulges stabiilselt ning noor soomlane näitas kohati häid esitusi. Hooaja parim tulemus tuli koduselt Soome MM-rallilt, kus ta teenis WRC2 arvestuses teise koha. Stardis oli Huttunen ka Rally Estonial, kus ta üldarvestuses viiendana lõpetas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles