Heategevusliku rattaaktsiooniga hangiti puuetega inimestele erirattad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas. Foto on illustreeriv.
Jalgratas. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tänavune heategevuslik rattaaktsioon Tahtejõu tuur kogus piisavalt annetusi, et kinkida erinevates Eesti paikades tegutsevatele hoolekandeasutustele ja puuetega inimeste keskustele kümme eriratast.

Suvel kolme päeva jooksul enam kui 1000 kilomeetrit läbinud rattaentusiastid ja tuuri järel annetustelefonidele helistanud inimesed soovisid kinkida keskuste klientidele ja külastajatele võimaluse nautida rattarõõme ning toimetada oma igapäevaseid tegemisi vähema vaevaga.

«Paljud füüsilise puudega inimesed saavad kasutada ratast kui abivahendit, mis lihtsustab nende jaoks oluliselt igapäevast liikumist. Kuid ratas kingib neile ka võimaluse omal käel või pere ja sõprade seltsis aktiivselt liikuda ning värskes õhus rattasõitu nautida,» sõnas Tahtejõu tuuri idee autor Priit Salumäe.

Annetuse abil ostetud jalgrattad jõudsid nelja erivajadustega inimeste hoolekandeasutuseni. Rattaid hakkavad kasutama Eesti Agrenska Fondi Tartumaal asuva Tammistu Perekeskuse hoole all olevad puuetega lapsed ja noored, Põlvamaa Puuetega Inimeste Koja kliendid nii Põlvas kui ka Peril, sotsiaalteenuste keskuse MTÜ Iseseisev Elu Elva kliendid ja MTÜ Tugiliisu Tallinna Kakumäe keskuse kliendid.

«Tahtejõu tuur aitas juba viiendat aastat inimesi, kes soovivad olla jätkuvalt füüsiliselt ja sotsiaalselt aktiivsed vaatamata sellele, et nende liikumisvõime on piiratud. Meie rattaentusiastide seltskond teab, et võimalus iga päev ratta sadulas tunde veeta on privileeg. Seetõttu väntamegi igal aastal tuuri käigus oma võimete piiril puuetega inimestele uute võimaluste kinkimiseks,» selgitas Salumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles