Prantsuse politsei tabas Strasbourgi tulistaja, mees lasti maha (33)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Meinau linnajaos
Politsei Meinau linnajaos Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Prantsuse politsei sai täna õhtul kätte arvatava Strasbourgi tulistaja, kes hukkus tulevahetuses, kirjutab BBC.

Politseinikud korraldasid neljapäeva õhtupoolikul suure politseioperatsiooni, mille käigus piirati sisse ala Strasbourgi lõunaosas, kus jõuluturu lähedal tule avanud meest teisipäeva õhtul viimati nähti. Politsei ei kinnitanud esialgu, et operatsioon oli seotud rünnakuga, milles sai surma kolm ja viga 13 inimest, kuid BBC teatas hiljem tulistaja tabamisest.

Teisipäeva õhtul jõuluturu, Kleberi väljaku lähistel terrorirünnaku korraldanud 29-aastane Cherif Chekatt leiti BBC teatel Meinau linnajaost, kus ta end varjas. Mees suri tulevahetuses politseiga. Surma kinnitas ka siseminister Christophe Castaner.

Castaneri kirjeldusel märkasid politseinikud kahtlusalust tänaval. Kui meest prooviti vahistada, hakkas ta tulistama. «Politsei avas vastutule ja neutraliseeris ründaja,» lisas minister.

Politseinikud ja uurijad sündmuskohal, kus mees maha lasti. 
Politseinikud ja uurijad sündmuskohal, kus mees maha lasti. Foto: ALAIN JOCARD / AFP / SCANPIX

Strasbourgis sündinud Chekatt elas väikeses korteris Poteries' linnaosas, mis asub 20-minutilise trammisõidu kaugusel kesklinnast, kus mees teisipäeval inimesi tappis ja haavas ning seejärel taksoga sündmuspaigalt põgenes.

Üle 700 julgeolekujõudude liikme olid sellest ajast peale talle jahti pidanud. Väidetavalt sai mees tulevahetuses politseiga haavata, kuid väljus Neudorfis taksost ja jäi kadunuks. Meinau linnaosa, kus Chekatt tabati, asub Neudorfi lähedal, kus teda viimati nähti.

Chekatt oli juba varasemast politseile tuttav. Teda mainitakse karistusregistris 27 kaasuses, mille seas on relvastatud rööv ja vägivald. Kuritegusid oli ta toime pannud nii Prantsusmaal, Saksamaal kui Šveitsis.​

Arvati, et mees oli seotud usuäärmuslusega, mistõttu jälgiti teda seoses radikaliseerumise ja võimaliku terroriohuga. Siseministeeriumi riigisekretäri Laurent Nuñeze sõnul radikaliseerus kahtlusalune vangis ning Prantsuse luureametid hoidsid tal silma peal juba alates 2015. aastast, mil ta vangist vabanes. 

.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles