Islamiriigi avalduse kohaselt oli Strasbourgi tulistaja nende võitleja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse eriüksuslased.
Prantsuse eriüksuslased. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) tegi neljapäeval avalduse, milles kinnitas, et Strasbourgis tulistanud mees oli nende võitleja.

Teadaande edastas islamistide propagandaagentuur Amaq.

"Strasbourgi linnas aset leidnud rünnaku sooritas Islamiriigi üks sõduritest ja selle sihtmärgiks olid liitlasriikide kodanikud," kirjutati sotsiaalvõrgustikus Twitter avaldatud postituses.

Prantsuse politsei lasi neljapäeval maha 29-aastase mehe, keda kahtlustatakse Strasbourgis teisipäeval aset leidnud tulistamises.

Siseminister Christophe Castaneri kirjeldusel märkasid politseinikud kahtlusalust tänaval. Mõrtsukat prooviti vahistada, kuid ta hakkas tulistama.

"Politsei avas vastutule ja neutraliseeris ründaja," lisas minister.

Cherif Chekatti otsingutel osales rohkem kui 700 politseiametnikku ja sõjaväelast.

Mehel oli varasemast kokku 27 kriminaalkaristust peale Prantsusmaa ka Saksamaal ja Šveitsis. Tegemist oli peamiselt röövide ja vägivallatsemisega. Prantsusmaa julgeolekujõud kahtlustasid mehe radikaliseerumist juba 2015. aastal, kui ta vangis istus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles