SDE: Tallinna eelarve sisaldab suuri propagandakulutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: ANDER ILP / PM/EMF/ Scanpix

Tallinna linnavolikogu istungil võeti vastu linna 2019. aasta eelarve, mis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) hinnangul sisaldab sarnaselt varasemate aastatega miljonites eurodes propagandakulutusi ja lojaalsustasusid.

Sotsiaaldemokraadist linnavolinik Anto Liivat avaldab kahetsust, et linnavalitsus ei ole enam volikogule võrdväärne arutelupartner, vaid iga üksiku keskerakondlasest voliniku pantvang.

Pealinnal läheb hästi – eelarve on aasta-aastalt kosunud ning võimaldab luua tallinlastele ja külalistele üha paremat linnakeskkonda. Küll aga oleks linnavalitsejate propagandatööks ja lojaalsustasudeks kulunud üle 15 miljoni euro võinud Liivati sõnul kasutada samuti avalikes huvides.

«Mõistan, et olukorras, kus iga keskfraktsiooni liige teab, et just temast sõltub erakonna ainuvõimu püsimine Tallinnas, erakonna hea valimistulemuse saavutamine linna vahendite toel ning sajad poliitilised töökohad linnasüstemis, on see keeruline. Kuid Tallinna paremaks juhtimiseks ning korruptsiooni tõhusaks tõkestamiseks tulekski pealinnas moodustada koalitsioonivalitsus,» väljendas Liivat veendumust.

Sotsiaaldemokraadid tegid eelarvesse mitmeid muudatusettepanekuid, et pealinn oleks inim- ja lastesõbralikum, taotledes näiteks lasteaia kohatasu kaotamist ja lasteaedade renoveerimist, samuti lasteaiaõpetajate ja kultuuritöötajate palgatõusu. Kahjuks ei toetanud linnavalitsus ühtegi neist ettepanekutest.

«Loodan, et opositsioonierakondade ettepanekute vaid 6000 euro ulatuses arvestamine linna enam kui 760 miljoni euro suuruses eelarves on tingitud vaid pealinnas juurdunud kehvast valitsemispraktikast. Halvem on olukord siis, kui linnavalitsuse käed on lojaalsustasude tõttu juba nii kõvasti seotud, et vabu vahendeid linna põhiülesannete täitmiseks lihtsalt enam ei jätku,» arutles Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles