USAs suri piiril kinni peetud seitsmeaastane tüdruk (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikidesse on Kesk-Ameerika migrandikaravanide koosseisus jõudnud tuhandeid migrante.
Ühendriikidesse on Kesk-Ameerika migrandikaravanide koosseisus jõudnud tuhandeid migrante. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS / Scanpix

USAs New Mexico osariigis piirivalvurite poolt kinni peetud seitsmeaastane Guatemala tüdruk suri veepuuduse ja šoki tagajärjel, teatas Ühendriikide tolli- ja piirikaitseamet.

Koos isa ja veel ligikaudu 160 teise migrandiga ebaseaduslikult USA-Mehhiko piiri ületanud tüdruk suri tolli- ja piirikaitseameti sõnul veepuuduse ja šoki tagajärjel.

Väidetavalt polnud tüdruk mitu päeva söönud ega joonud ja kaheksa tundi pärast piirikaitseametnike poolt kinnipidamist algasid tal haigushood, ta toimetati haiglasse, ent tema elu ei õnnestunud päästa ja ta suri, vahendas Washington Post.

Tüdruku isa viibib USAs El Paso linnas ja ootab kohtumist Guatemala konsuliga. 

Tavaliselt pakutakse USA piirile jõudnud migrantidele piirivalvurite poolt vett ja toitu, aga seni pole selge, kas tüdruku vajaduste eest enne haigushoo tekkimist hoolitseti.

«Meie siiras kaastunne lapse perekonnale,» ütles Ühendriikide tolli- ja piirikaitseameti pressiesindaja. «Piirivalvurid tegid endast kõik oleneva, et neis keerulistes oludes lapse elu päästa.»

Ent mittetulundusühingu ACLU sõnul võib tüdruku surmas süüdistada USA piirivalveameti vähest vastutustunnet ja õeluskultuuri. Teistegi kriitikute sõnul näitab vahejuhtum USA hoolimatust ja ebaõiglast käitumist põgenike suhtes.

Kesk-Ameerika riikidest liiguvad viimaste kuude vältel USA poole mitmed migrandikaravanid, mille koosseisus kõnnivad migrandid tuhandeid kilomeetreid, sageli ilma piisava söögi ja joogita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles