Video. Politsei tulistas põgeneva varga tabamiseks rehvi (6)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast tagumiste rehvide purunemist jäi politseinike eest põgenev kütusevaras seisma.
Pärast tagumiste rehvide purunemist jäi politseinike eest põgenev kütusevaras seisma. Foto: Politsei

Politseinikel tuli kolmapäeva õhtul kütust varastanud ja peatumismärguannet eiranud Läti registreerimisnumbriga sõiduki peatamiseks kasutada teenistusrelva ja tulistada sõiduki rehvidesse.

12. detsembril kella 23 paiku sai politsei teate, et Põltsamaal oli üks mees Läti registreerimisnumbriga Audisse kütust tankinud ning põgenenud tanklast arvet tasumata Viljandi poole. Sõiduki ja mehe kirjeldus anti patrullidele ning pooltunni möödudes märkaski Viljandi patrull Audit. Juhile anti peatumismärguanne, aga too eiras seda ning kihutas edasi Tallinna maantee poole.

"Sõiduki sundpeatamiseks kasutas patrullpolitseinik teenistusrelva ja tegi lasud põgeneva Audi mõlemasse tagumisse rehvi. Sõiduk kaotas kiirust, kuni lõpuks jäi pidama, ning politseinikud pidasid autojuhi kinni,“ kirjeldas toimunut Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam.

Sadam selgitas, et tulirelva kasutamist kaalutakse alati põhjalikult ning seda tehakse äärmuslikel juhtudel suurema ohu tõrjumiseks. "Enamasti kasutatakse sõidukite sundpeatamiseks "siili", kuid see eeldab põgeneja tee blokeerimist eestpoolt. Kui ajakriitilisel hetkel selleks võimalust pole, võivad politseinikud sõiduki peatada ka tulirelva abil. Seda iseäranis juhtudel, kui suurel kiirusel põgenev auto on ohtlik teiste liiklejate elule ja tervisele," märkis Sadam.

Politseinikud selgitasid, et auto roolis oli 39-aastane Eesti kodakondsusega juhtimisõiguseta mees, kel on varavastaste süütegude tõttu ka varem politseiga kokkupuuteid olnud. Naaberriigi politseilt saadud esialgsetel andmetel oli Audi ebaseaduslikult omastatud Lätist.

Reedel peetud kohtuistungil mõisteti mehele juhtimisõiguseta sõitmise ja politsei peatumismärguande eiramise eest 25 päeva aresti. Kütusevarguses menetlus jätkub.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles