Randjärv annab 30 idavirulasele pidulikult kodakondusustunnistuse

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsustunnistused
Kodakondsustunnistused Foto: Peeter Langovits

Riigikogu aseesimees Laine Randjärv annab tänasel kodanikupäeval Narva muuseumis 30 värskele kodanikule üle vastava tunnistuse, teatas kultuuriministeerium.

Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsleri Anne-Ly Reimaa sõnul on tseremoonia eesmärk väärtustada kodakondsust just Ida-Virumaal, kus elab suur arv määratlemata kodakondsusega inimesi.

«Kodakondsus on eriline staatus, mis annab inimesele peale identiteeditunde ka võimaluse ühiskonna arengus aktiivselt kaasa rääkida,» rääkis Reimaa.

Kodakondsustunnistuste pidulikke üleandmisi hakati Eestis korraldama 2008. aastal. Selle sündmusega väärtustatakse kodakondsust kui riikluse lahutamatut osa ja tunnustatakse naturalisatsiooniprotsessi läbinud uusi kodanikke.

26. novembril tähistatakse üle Eesti kodanikupäeva, mis on pühendatud kõigile Eestis elavatele inimestele.

Uusi kodanikke tervitavad tseremoonial Kultuuriministeeriumi asekantsler Anne-Ly Reimaa, riigikogu aseesimees Laine Randjärv ning Narva linnasekretär Ants Liimets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles