Turvatunde hoidja

Neeme Korv
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Kallavus
Sulev Kallavus Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

«On äärmiselt kurb, et õiguskorda kaitsev inimene võib kaotada elu. On aga väga tähtis, et inimesed ikkagi julgeksid seda teha,» andis justiitsministeerium avalikkusele teada 3. detsembril, kui jagati tänavusi kodanikujulguse aumärke. Märgi pälvis postuumselt idavirulane Sergei Dayneko, kes sai aasta tagasi surmava noahoobi, püüdes ühes Kohtla-Järve baaris lärmakaid inimesi korrale kutsuda.

Pelgalt neli päeva pärast aumärgi andmist kordus samasugune traagiline sündmus Kuressaares. Kesklinnas tappis joobes mees päästeametnik Sulev Kallavuse (52), kes oli üritanud korrarikkumisele vahele astuda. Niisuguste inimeste vaprus näitab meile tegelikult turvatunnet, mis on sisejulgeoleku alus. Seda, et kaitseme neid, kes meid ümbritsevad, kaitseme seda Eestit, mida me armastame. Ja elame üheskoos valusalt üle vastulööke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles