Riigikogu valimiste reklaamikeeld ampsab suure tüki eurokampaaniast

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välireklaami keelust on üritatud mööda minna, kleepides kandidaatide postrid akendele seestpoolt. Erakordselt aktiivne valimiskevad lubab trikke oodata ka seekord.
Välireklaami keelust on üritatud mööda minna, kleepides kandidaatide postrid akendele seestpoolt. Erakordselt aktiivne valimiskevad lubab trikke oodata ka seekord. Foto: Mihkel Maripuu

Kui poliitik kandideerib ühtaegu nii riigikokku kui europarlamenti, siis tema näoga pilt kuigi pikalt tänavate kohal rippuda ei tohi. 

Uue aastanumbri sees toimuvad paarikuuse vahega kahed suured valimised: riigikogu valimised märtsis ja Euroopa Parlamendi omad mais. Nii tekib esimest korda olukord, kus riigikogu valimiste eelne välireklaami keeld paneb pausile ka eurovalimiste plakatikampaania.

Üheks eesmärgiks on vältida stsenaariumi, kus mõlematel valimistel hääli püüdvate kandidaatide näod saaks riigikogu valimiste eelsel välireklaami keelu ajal ilutseda reklaamplakatitel edasi, küll aga europarlamenti pürgijatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles