Pildid: Kollavestide protest Pariisis on seni möödunud suuresti rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisi politsei pidas viiendat järjestikust nädalavahetust toimuvatel niinimetatud kollavestide liikumise meeleavaldusel kinni 85 inimest, kuid üldiselt möödub meeleavaldus rahulikult.

Politsei teatel võeti kinnipeetutest 46 vahi alla. Vahistamise põhjust politsei ei avaldanud.

Kollavestide peamine meeleavaldus toimub Champs-Élysées' bulvaril. Tänava lähedal puhkesid protestijate ja politseinike väikesed kokkupõrked, kuid üldiselt on meeleavaldus möödunud rahumeelselt.

Väljaspool Pariisi hõivasid kollavestide grupid liikluse aeglustamiseks ringteid. Lõuna-Prantsusmaal on liiklusummikud maanteedel A6, A7, A61 ja A64.

Pariisi tänavatele saadeti meeleavalduse ajaks umbes 8000 politseinikku ja 14 soomusautot. Üle Prantsusmaa saadeti tänavatele kokku 69 000 julgeolekujõudude liiget. Eelmisel laupäeval oli neid 89 000.

Varasematel nädalavahetustel puhkes protesti käigus ulatuslik vägivald ning meeleavaldajad põletasid istehtud barrikaade ja rüüstasid poode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles