Murdmaasuusatamise MK-sarja sprinte valitsesid Klaebo ning Nilsson

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Hoesflot Klaebo
Johannes Hoesflot Klaebo Foto: Joachim Frey / imago/motivio

Murdmaasusatamise MK sari jõudis Davosis meeste ning naiste sprindidistantsideni. Meestest võttis võidu norralane Johannes Hoefslot Klaebo ning naistest rootslanna Stina Nilsson.

Ilma suuremate üllatusteta oli Klaebo kohe hommikust peale kõige kiirem mees. Tema pääses eelsõidust edasi esimese ajana. Tema järel teisena pääses edasi Lucas Chanavat ning kolmandana Federico Pellegrino. Naiste kiireim oli hommikul Sophie Caldwell.

Eestlased eelsõidust edasi ei pääsenud. Eestlaste parimana oli Marko Kilp 39. kohal, kaotades eelsõidus Klaebole 7,40 sekundit. Kohe Kilbi järel 40. kohal oli Karel Tammjärv. Teistest eestlastest oli Henri Roos 76. kohal ning Kaarel Kasper Kõrge 81. kohal.

Naiste finaalis suutis parimat hoogu näidata kogu päeva heas hoos olnud rootslanna Stina Nilsson, kes edestas teiseks jäänud ameeriklanna Caldwelli 72 sajandikuga. Kolmandaks tuli teinegi rootslanna Maja Dalqvist, kes kaotas Nilssonile 2,6 sekundiga. Neljandaks jäi Natalia Neprjajeva, viies oli Katja Visnar ning kuues Krista Pärmäkoski.

Meeste finaali võitis kas sel hooajal sarja valitsev Klaebo, kes edestas finaalis teiseks jäänud Pellegrinot 0,39 sekundiga. Kolmandaks tuli alles 15. eelsõitudest edasi saanud prantslane Baptiste Gros, kes edestas kaasmaalast Chanavati fotofiniši abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles