Inimlihast väsinud Lõuna-Aafrika kannibal sai eluaegse vangistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametivõimud ja kohalikud ootamas Lõuna-Aafrika kohtu eest kannibalismis süüditstatavaid mehi.
Ametivõimud ja kohalikud ootamas Lõuna-Aafrika kohtu eest kannibalismis süüditstatavaid mehi. Foto: AP/Scanpix

Kui Lõuna-Aafrika traditsiooniline ravitseja läinud aastal politseijaoskonda astus ja ütles, et on inimliha söömisest väsinud, oli ametivõimudel raskusi tema väite uskumisega, vahendab CNN.

Olukord muutus, kui ravitseja Nino Mbatha, kel oli kaasas kott inimjala ja käega, viis ametivõimud ühte Estcourti linnas asunud majja ja näitas neile ülejäänud kehaosi.

Lõuna-Aafrikas õudu tekitanud kannibalismijuhtum jõudis aga eile lõpule, kui 33-aastasele Mbathale ja 32-aastasele Lungisani Magubanele mõisteti eluaegsed vangistused mõrva eest. Kolmas kohtus viibinud mees mõisteti õigeks. Kõik kolm meest eitasid süüdistusi.

Süüdistuse kohaselt tapsid eluaegse vangistuse saanud mehed läinud aastal Zanele Hlatshwayo. Kohtu esindaja sõnul eitas Mbatha veidi pärast vahi alla sattumist oma varasemaid sõnu, et ta sõi inimliha.

Laiba moonutamine ja inimkudede omamine on Lõuna-Aafrikas kriminaalkorras karistatavad. Kannibalismi kohta ühtki otsest seadust aga pole.

Prokurörid väitsid kohtus, et Magubane võttis Mbathaga ühendust, et traditsioonilist ravi saada, mis aitaks tal õnne leida. Mbatha arvas, et selleks on neil vaja naist või last, sest tema esivanemate kinnitusel oli vaja verd valada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles