Põhja-Koreas tähistatakse Kim Jong-ili seitsmendat surma aastapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-ili  tema isa, riigi rajaja Kim Il-Sungi kujud Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis.
Kim Jong-ili tema isa, riigi rajaja Kim Il-Sungi kujud Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis. Foto: Dita Alangkara / AP/Scanpix

Põhja-Koreas tähistatakse täna riigi eelmise juhi Kim Jong-ili seitsmendat surma aastapäeva.

Katkematu vool põhjakorealasi liikus lumises Pyongyangis Mansu mäele, et asetada lilled Kim Jong-ili ja tema isa, riigi rajaja Kim Il-Sungi pronksskulptuuride juurde.

Aastatel 1994-2011 Põhja-Koread valitsenud Kim Jong-ili surma aastapäeva üritused peaksid kestma üle kogu riigi homme õhtuni.

Põhjakorealased Kim Jong-ili kuju juurde lilli asetamas. 
Põhjakorealased Kim Jong-ili kuju juurde lilli asetamas. Foto: Dita Alangkara / AP

Põhja-Korea praeguse liidri Kim Jong-uni jaoks tähendab tema isa surm 2011. aasta 17. detsembril võimuletulekut.

Kim Jong-un oli võimule pääsedes alla 30 aasta vana ja paljud ennustasid, et ta ei tule totalitaarse riigi juhtimisega toime. Sellest hoolimata on Kim suutnud tihtipeale jõhkrate meetoditega oma võimu kinnistada, tugevdada riigi majandust rahvusvaheliste sanktsioonide tingimustes ja saavutada eesmärgi, millest tema isa ja vanaisa võisid vaid unistada - ta on esimene Põhja-Korea liider, kellel on tuumarelvade ja USA territooriumini ulatuvate kaugmaarakettide arsenal.

Lisaks on Kim Jong-unil ette näidata tippkohtumine Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles