Kolmas advent: ära mõtle sellele, mida sul ei ole, vaid mõtle, mis sul on

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmas advendiküünal süttis Tartu raeplatsil täna umbes kümme minutit pärast kella 17. Enne seda kõlasid Miina Härma gümnaasiumi poistekoori jõululaulud ning abilinnapea Madis Lepajõe ja Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja Marek Rootsi tervitused.

Õpetaja Marek Roots ütles, et enamasti on nii, et jõulude eel soovivad inimesed seda, mida neil ei ole. Ja lisas, et need jõulud võiksid tulla ju teisiti. Inimene võiks hoopis mõelda, mis tal on, ja kas või kirjutada üles need mõtted ja seda loetelu iga päev korraks silmitseda. Õpetaja Marek Roots usub, et see tooks südamesse palju suurema rõõmu, kui mõtlemine nendele asjadele, mida tal ei ole.

Enamasti alles siis, kui inimene millestki väga tavalisest ilma jäääb, tajub ta, kui suur on see kaotus.

Abilinnapea Madis Lepajõe ja õpetaja Marek Roots lasksid valge lindi otsas laternaga kolmanda advendi tule raeplatsi rõdult alla. Poistekoori poisid võtsid selle vastu ning viisid suure kuuse juurde, kuhu pandud alusel süttis halgudest lõke.

Poistekoori kuulama kogunenud inimesed kõndisid lauljatele järele ning surusid end üsna tulesõõri lähedale. Jäädi seisma külg-külje vastas, vaadati tuld ja üksteisele silma ning nii saadi kõleda tuule käes päris kenasti sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles