Giuliani välistas Trumpi usutluse Muelleriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriuurija Robert Mueller (vasakul) püüab selgust luua USA presidendi Donald Trumpi kampaaniameeskonna sidemetes Venemaaga.
Eriuurija Robert Mueller (vasakul) püüab selgust luua USA presidendi Donald Trumpi kampaaniameeskonna sidemetes Venemaaga. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi advokaat Rudy Giuliani välistas pühapäeval riigipea usutluse eriprokurör Robert Muelleriga.

New Yorgi endine linnapea ütles telejaama Fox News saates, et Muellerit ja tema prokuröride meeskonda ei saa usaldada presidendi õiglase kohtlemise küsimuses, andes mõista, et eriprokuröri meeskond meelitas Trumpi endise eraadvokaadi Michael Coheni valetunnistuste andmise lõksu.

«Soovin talle edu. Üle minu laiba,» ütles Giuliani saates vastuseks meedias levivatele teadetele, et Mueller tahab pärast Trumpilt oma küsimustele kirjalike vastuste saamist viia presidendiga läbi silmast-silma usutluse.

Cohenile määrati 12. detsembril kolme aasta pikkune vanglakaristus mitme kuriteo, seal hulgas kahele Trumpi ekskallimale vaikimisraha maksmise eest.

Presidendi enda väitel ei andnud ta Cohenile käsku seadust rikkuda. Prokuröride hinnangul kujutab vaikimisraha maksmine endast valimiskampaania rahastamise reeglite rikkumist.

Advokaat tunnistas augustis ennast süüdi ka maksupettuses ning novembris kongressile valetamises Trumpi äritehingute kohta Venemaaga.

Cohen on teinud koostööd Muelleriga, kes uurib Venemaa ja Trumpi valimiskampaania võimalikku kokkumängu presidendivalimistel.

Giulani ütles, et Trumpi korraldusel tehtud ülekanded pornostaar Stormy Danielsile ja playboy modellile Karen McDougalile ei rikkunud föderaalset valimisseadust, sest nende eesmärk oli aidata Trumpil vältida oma perekonna piinlikku olukorda asetamist, mitte 2016. aasta presidendivalimiste tulemuse mõjutamine.

«Ma võin tuua kohale tunnistajad, kes kinnitavad, et president muretses selle pärast, kuidas see mõjutab tema lapsi ja abielu,» sõnas New Yorgi endine meer Foxile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles