Galerii: Narva sillal kohtusid jõuluvana ja näärivana (4)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 10 kohtusid Narva jõe Venemaa ja Eesti kaldaid ühendaval Sõpruse Sillal jõuluvana ja näärivana ehk Ded Moroz. Tegemist on juba 21 aastat vana taatide kohtumise traditsiooniga.

Peale kohtumist sillal läksid vanakesed Peetri platsile, kus nendega kohtusid Narva linnapea Tarmo Tammiste ja linnavolikogu esimees Irina Janovitš. Pärast seda külastas taatide delegatsioon ka kahte Narva lasteaeda, Cipollino ja Sädemeke, selgitas Narva linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Nelli Buinitskaja.

Seejärel liiguvad jõuluvana ja näärivana edasi Ivangorodi, kus nad osalevad Ivangorodi nääripuu juures pühade programmis.

Lääneliku jõuluvana ja tema Vene ametivenna kohtumine on 1997. aastal alguse saanud traditsioon. Põhjaranniku andmetel on see varem toimunud Soome-Vene Torfjanovka, Brusnitšnoje ja Svetogorski piiripunktis. 2001. aastal kohtusid taadid aga näiteks Peterburis, kuhu nad saabusid helikopteritega. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles