Ärev video: Inglismaal ei saanud lennukid tormi tõttu ohutult maanduda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Cooki Airbus A330 Manchesteri lennujaamas.
Thomas Cooki Airbus A330 Manchesteri lennujaamas. Foto: Phil Noble / Reuters / Scanpix

Inglismaal Manchesteris pidid nädalavahetusel riiki tabanud tormi Deirdre tõttu mitmed lennukid maandumise katkestama ja uuesti õhku tõusma. 

Suur osa Ühendkuningriigist seisis eelmisel nädalavahetusel silmitsi raskete ilmaoludega. 

Manchesteri lennujaamas salvestatud videol on näha, kuidas lennukitel oli maandumisega raskusi. Mõned piloodid olid sunnitud koguni maandumise katkestama ja lennumasina õhku viima, et uuesti maandumisrajale läheneda. 

Lissabonist saabuva Portugali lennufirma TAP lennuk ja Viinist tulnud Austria lennuk pidid maandumise tugeva külgtuule tõttu katkestama. Video salvestanud lennuentusiasti sõnul suutsid piloodid mõlemad lennuvahendid teisel katsel siiski ohutult maale tuua.

Pikemast videost võib näha, et probleeme oli maandumisega veel mitmel lennukil. 

Briti ilmateenistuse sõnul möödus kõige kõvem torm laupäeva õhtul ja pühapäevaks olid ilmastikutingimused juba paranenud.

Nädalavahetusel pidid politseinikud tegelema mitmete liiklusõnnetustega, mis leidsid aset jäiste teeolude tõttu. Hoiatati, et lume sulamine ja täna saabuv vihm võib mõnes piirkonnas esile kutsuda üleujutused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles