Tarmo Pikner: meelsuse väljendused titevankritega

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käru muuseumi lastekärude paraad
Käru muuseumi lastekärude paraad Foto: Eero Vabamägi

Viimasel ajal on Eestis toimunud kaks märkimisväärset meelsuse avaldust, kus pearolli mänginud titevankrid. Positiivsem neist toimus läinud reedel, kui Käru muuseum korraldas Tallinnas lastekärude paraadi. Mõtlemapanevam meelsuse väljendus toimus aga nädalapäevad varem Vabaduse väljakul, kui titevankriga rünnati teisitimõtlejate meelsusüritust, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner. 

Tuleb kiita Käru aleviku tublisid naisi, kes vaevusid sõitma Tallinna erinevatest ajastutest pärit lastekärude ja titevankritega. Kuigi kärulaste sõnul oli ürituse eesmärgiks koguda raha vanade lapsekärude taastamiseks, oli selle poliitiline sõnum kolossaalselt suurem.

Olid ju Käru naiste kärud enamasti tühjad või «titestatud» nukkudega! Mis oleks veelgi sümboolsem, kui keset Raekoja platsi, keset valimisvõitlust, tuletada eesti rahvale meelde laulusalmi, et maa (kärud) tuleb täita lastega! Jääb vaid oodata, milline poliitiline jõud kaaperdab selle ülimalt positiivse, heas mõttes populistliku ürituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles