Postimees TV: Westbrook sattus rüselusse, Griffin tegi piinliku maiguga nelikduubli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Westbrook tegi karjääri 111. kolmikduubli.
Russell Westbrook tegi karjääri 111. kolmikduubli. Foto: Alonzo Adams / USA TODAY Sports / Scanpix

Korvpalliliigas NBA tehti läinud ööl taas mitu kolmikduublit, ent kui Russell Westbrook ja Oklahoma City Thunder said tänu sellele võidu, siis Blake Griffin ja Detroit Pistons pidid leppima napi kaotusega.

Thunderi ja Chicago Bullsi kohtumise seis oli kolmanda veerandaja lõpus 82:61, kui Westbrook tegi vea Kris Dunnile ning too teda seepeale tõukas. Dunni läks «õpetama» Jerami Grant, mis ajas omakorda endast välja Bullsi keskmängija Robin Lopezi ja kohtunikul oli järgnenud rüseluse lahutamisega tükk tegemist. Lõpuks anti kõigile neljale rähklejale tehniline viga, Thunder ei lasknud end juhtunust häirida ja hoidis edu lõpuni, võites kindlalt 121:96.

NBA-karjääri 111. kolmikduubli teinud ning selles tabelis teisel kohal olevale Magic Johnsonile jõudsalt läheneva Westbrooki arvele jäi 13 punkti, 16 lauapalli, 11 korvisöötu ja viis vaheltlõiget. Paul George toetas teda 24 punktiga, Steven Adams lisas 19 ja Dennis Schröder 18 punkti. Bullsi parimaks kerkis 16 punkti visanud ja 15 lauapalli võtnud soomlane Lauri Markkanen.

Detroti Pistons jäi tasavägises mängus Milwaukee Bucksile alla 104:107, ehkki Griffin viskas 19 punkti, võttis 10 lauapalli ja andis 11 korvisöötu. Ent samas jäi tema arvele ka kümme pallikaotust ehk omapärane nelikduubel, seejuures tabas ta platsilt 13 viskest vaid neli ning saatis lõpusekunditel korvist mööda kaugviske, mis võinuks seisu viigistada.

Griffinist sai NBA ajaloos alles kaheksas mees, kes niisuguse «saavutusega» toime tulnud, ent samas ei maksa tal ka liialt põdeda. Vastavas nimekirjas ootavad ees sellised mängijad nagu Magic Johnson, LeBron James, James Harden, Charles Barkley, Russell Westbrook, Clyde Drexler ja Jason Kidd ehk siinkohal võib tõdeda: kes teeb, sellel juhtub. «Olin täna õhtul uskumatult kohutav, vabandan meeskonnakaaslaste ees. Kui teen kümme pallikaotust, ei võida me küll mitte kunagi,» oli Griffin ise pärast mängu lõppu enda vastu sümpaatselt aus.

 Bucksi vedas taas 32 punkti ja 12 lauapalli kogunud Giannis Antetonkoumpo. Õhtu vägevaima individuaalse sooritusega sai aga hakkama Harden, visates Houston Rocketsi 102:97 võidumängus Utah Jazzile 47 punkti ehk peaaegu pooled kogu oma meeskonna silmadest. Samas tabas Harden tosinast kaugviskest vaid neli ning patustas kuue lauapalli ja viie korvisöödu kõrval ka viie pallikaotusega. Jazzile tõi Donovan Mitchell 23 punkti.

Korraliku viskepeo panid püsti ka Los Angeles Clippers ja Portland Trail Blazers, lõpuks võitis Blazers 131:127. Damian Lillard tõi võitjatele 39 punkti ja andis kuus korvisöötu, 39 punkti viskas ka Clippersi äär Tobias Harris.

Kõik tulemused:

  • Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 104:107
  • New York Knicks - Phoenix Suns 110:128
  • Houston Rockets - Utah Jazz 102:97
  • Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 132:105
  • Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 121:96
  • San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 123:96
  • Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 110:93
  • Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 127:131
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles