MM-koondisesse kuulunud poolkaitsja tõi Levadiale kopsaka rahasumma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia ja Fääri saarte klubi HB Torshavn kohtumine eurosarjas. Palli ajavad taga Siim Luts (vasakul) ja Anton Mirantšuk.
Levadia ja Fääri saarte klubi HB Torshavn kohtumine eurosarjas. Palli ajavad taga Siim Luts (vasakul) ja Anton Mirantšuk. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinna FCI Levadia jalgpalliklubi saab rahvusvaheliselt alaliidult 82 777 USA dollari ja 50 sendi (umbes 73 000 euro) suuruse rahasüsti, kuna nende endine mängija Anton Mirantšuk kuulus Venemaa MM-koondisesse, vahendab ERR Sport.

FIFA jagab raha nendele klubidele, kelle mängijad esinevad MM-finaalturniiril. Nii said tänavu suvel Venemaal toimunud turniiri tõttu rahalist tulu 416 klubi üle maailma. Praeguseks 23-aastane poolkaitsja Mirantšuk kuulub Moskva Lokomotiivi ridadesse, aga mängis 2016. aastal laenulepinguga Levadias. Kuna FIFA arvestab ka kahe finaalturniirile eelneva aasta asjaolusid, sai raha ka Eesti klubi.

«Eesti jalgpallile on see märkimisväärne hetk - isegi meie meistrivõistlustel võib osaleda mängija, kes on võimeline jõudma rahvuskoondisega MM-finaalturniirile,» lausus Levadia spordidirektor Sergei Pareiko ERRi venekeelsele portaalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles