Isevalmistatud langevarjuga katuselt alla hüpanud Ukraina poiss suri (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langevarjur. Pildil kujutatud langevarjur pole Ukraina juhtumiga seotud.
Langevarjur. Pildil kujutatud langevarjur pole Ukraina juhtumiga seotud. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia/Scanpix

Ida-Ukrainas Makijivka linnas otsustas 15-aastane poiss katsetada isevalmistatud langevarju ja hüppas sellega 14-korruselise maja katuselt alla. Poiss hukkus oma ema silme all, kes lapse katsetust pealt vaatas.

15-aastane Bogdan Firsov hüppas mahajäetud hoone katuselt käsi laiali hoides alla. Tema enda poolt valmistatud langevari aga ei avanenud ja poiss kukkus surnuks. Ta kandis kiivrit ning maandumispaik oli pehmemaks muudetud, kuid sedavõrd kõrgelt kukkudes polnud kaitsevahenditest mingit abi. Poiss kuulutati sündmuskohal surnuks.

Video ebaõnnestunud hüppest postitati sotsiaalmeediasse ning seejärel levitas seda ka kohalik meedia. Hüpet jälgis maapinnalt Firsovi ema ja ka teised pereliikmed.

Ekspertide sõnul oleks Firsovi ellujäämine isegi õige langevarju kasutamise korral kahtlane olnud, sest ta hüppas liiga madalalt. «Kõige madalamalt on võimalik langevarjuhüpe sooritada 70 meetri kõrguselt ehk 25-korruselise hoone otsast. Isegi siis oleks tegu ohtliku hüppega,» kirjutas kohalik ajaleht Fakti. Firsov sooritas hüppe kõigest 42 meetri kõrguselt.

1999. aastal hüppas maailmakuulus Felix Baumgartner Rio De Janeiros alla Lunastaja Kristuse kuju väljasirutatud käe pealt. Ta sooritas hüppe kõigest 30 meetri kõrguselt, kuid tema ettevalmistus ja mehe poolt kasutatud varustus oli Ukraina teismelise omast oluliselt parem. Baumgartner arvutas, et tal kuluks maale jõudmiseks 2,5 sekundit, tema langevari avanes üks sekund enne maandumist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles