Riigikogu saadikud nõuavad neljale Venemaa ametnikule sissesõidukeeldu (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Joakim Klementi/Postimees/Eesti Meedia/scanpix Baltics

Andres Herkel koos Mart Nutti ja Henn Põlluaasaga taotlevad Schengeni sissesõidukeelu kehtestamist Venemaa neljale kõrgele riigiametnikule, kes on seotud Kertši väina konfliktiga.

Vabaerakond esitas otsuse eelnõu, mis kehtestaks sissesõidukeelu kahele riigiduuma liikmele ning kahele kõrgele FSB ametnikule. «Need on inimesed, kes on Kertši väinal Ukraina aluste vastu suunatud agressiooni soodustanud ja aktiivselt õigustanud,» rõhutas Herkel. «Nende viibimine Eesti Vabariigi või Schengeni konventsiooni riikide pinnal ohustab riikide julgeolekut ega ole soovitatav.»

Andres Herkel, Mart Nutt ja Henn Põlluaas on saanud Venemaalt sissesõidukeelu.

Venemaa ametnikud, kellele nõutakse sissesõidukeeldu: 

Vladimir Kulišov- kindral, Venemaa Föderatsiooni Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) direktori esimene asetäitja, FSB piirivalveteenistuse juht. FSB piirivalveteenistus teostas füüsilise rünnaku, seega kannab otsest vastutust.

Sergei Stankevitš- kontradmiral, FSB (okupeeritud) Krimmi ja Sevastoopoli regionaalse piirivalveteenistuse juht.

Vassili Piskarjov- kindralpolkovnik, Venemaa Föderatsioon Riigiduuma julgeoleku ja korruptsioonivastase võitluse komitee esimees. Valmistas ette agressiooniakti toime pannud piirivalvurite autasustamise Riigiduuma poolt.

Aleksei Puškov- Venemaa Föderatsioonnõukogu informatsioonipoliitika komisjoni esimees. Levitab süüdistusi Ukraina aadressil ning toetab agressiooni. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles