Joviaalses meeleolus Juncker kallistas Ratast (27)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker kallistamas peaminister Jüri Ratast.
Jean-Claude Juncker kallistamas peaminister Jüri Ratast. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / Scanpix

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker jäi eile Viinis toimunud Euroopa ja Aafrika kõrgetasemelisel foorumil kaamerasilma ette, olles taas hädas sirgelt kõndimisega.

Tippkohtumisel keskendusid Euroopa ja Aafrika liidrid majanduslikule arengule ja migratsioonile, kuid arutatud teemadest enam pöörati tähelepanu Euroopa Komisjoni presidendi käitumisele. 

Junckeril oli eilse kohtumise alguses raskusi tasakaalu hoidmisega ja seetõttu tuli kahel nõunikul teda aidata. Hiljem paistis 64-aastane Euroopa Komisjoni president olevat ülimalt heas tujus, kallistades ja musitades teisi osalejaid.

Ta lõi hoogsalt patsu Horvaatia peaministri Andrej Plenkoviciga ja kallistas siis pikalt Eesti peaministrit Jüri Ratast.

Jean-Claude Juncker (paremal) löömas patsu Andrej Plenkoviciga.
Jean-Claude Juncker (paremal) löömas patsu Andrej Plenkoviciga. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / Scanpix
Jean-Claude Junckeri sõbralik hetk Jüri Ratasega.
Jean-Claude Junckeri sõbralik hetk Jüri Ratasega. Foto: Joe Klamar / AFP / Scanpix

Tegu pole sugugi mitte esimese korraga, mil Junckeri tervise ja kommete osas küsimusi esitatakse. Suvisel NATO tippkohtumisel Brüsselis ei suutnud Juncker sirgelt kõndida ning õõtsuvat ametnikku pidid teiste seas toetama Soome ja Ukraina president.

Eelmise aasta mais oli Juncker väidetavalt ÜRO tippkohtumisel purjus ning kõndis korduvalt mööbliesemetele otsa. Briti kõmuleht The Sun kirjutas toona: «Ta kõndis asjadele otsa ja läks nooremnõunikega vestlema. See oli veider käitumine, mis oli kõigile veidi piinlik.»

Selle aasta juulis nimetas The Spectatori ajakirjanik Jean Quatremer Junckerit alkohoolikuks, kes džinni joomisel end tagasi ei hoia. Ajakirjaniku sõnul ütlesid tema allikad Brüsselis, et Juncker naudib alkoholi natuke liiga palju. Üks minister olla Quatremerile öelnud, et kui Junckerile ministrite kohtumise ajal väidetavalt veeklaas tuuakse, siis teavad kõik, et see on tegelikult täidetud džinniga.

Juncker ise on korduvalt eitanud jutte alkoholilembusest. Mehe enda sõnul on tema tuikumine põhjustatud seljavalust. 

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles