Araablaste jõugud püüavad Berliinis uusimmigrante värvata (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Berliinis 2015. aastal.
Migrandid Berliinis 2015. aastal. Foto: GREGOR FISCHER / AFP / Scanpix

Araablaste jõugud on saanud Berliinis ammu kurikuulaks vägivalla ja külmavereliste röövide tõttu, kuid nüüd on nad hakanud värbama liikmeid sisserändajate uuest põlvkonnast.

Berliini klannide asutajad põgenesid 1980. aastatel Liibanonist Saksamaale ning on aastakümneid kontrollinud narkoäri ja tänavaprostitutsiooni ning pakkunud katust.

Saksamaa pealinnas tegutsevad aktiivselt ka Ida-Euroopa ja Aasia ning kohalikud jõugud, kuid klannid on eriti silmatorkavad, sest armastavad välist hiilgust ja kalleid autosid.

Nüüd hoiatab politsei, et nad otsivad uusi liikmeid enam kui miljoni asüülitaotleja seast, kes on alates 2015. aasta keskpaigast Saksamaale saabunud. Suurem osa neist on Süüriast, Iraagist ja Afganistanist.

Klannid tahavad, et teised nende musta töö ära teeksid, ütles politsei ametiühingu GDP esindaja Benjamin Jendro, viidates uimastimüügile ja pisiröövidele.

Põgenike hulgas on palju üksi Saksamaale tulnud mehed, kel pole varem õigussüsteemiga tegemist olnud, mis tähendab, et tabamise korral ei lähe nad kuigi suure tõenäosusega vangi.

Üks politseiuurija rääkis ajalehele Die Welt, et klannid on võtnud sihikule eeskätt noored ja füüsiliselt tugevad mehed, kes pannakse musta tööd tegema.

Kolme aasta tagune rändelaine haripunkt äratas paljudes sakslastes võõraviha ning vallandas kirgliku debati lõimumise ja sisserändajate kuritegevuse üle.

Sellega seoses sattusid klannid teravdatud tähelepanu alla ja tekkis küsimus, kuidas on Berliini politsei lasknud neil nii kaua häirimatult seadusi eirata.

Tuntud Saksamaa räppar Bushido kiitles pikka aega, kui head suhted on tal ühe Berliini klanniga. Kui too aga sel aastal ebasoosingusse langes, tuli tal võistlevalt klannilt toetust otsida.

Sotsioloogide sõnul on Berliini klannide tegevus hoiatav lugu läbikukkunud integratsioonist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles