Vene aktivistid hakkavad protestivate alaealiste eest trahvi saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene politseinikud lükkamas teismelist protestijat.
Vene politseinikud lükkamas teismelist protestijat. Foto: Valentin Egorshin / AP / Scanpix

Vene riigiduumas võeti täna vastu seaduseelnõu, mis lubab trahvida protestide korraldajaid, kui meeleavaldustest võtavad osa alaealised.

Opositsioonijuht Aleksei Navalnõi, kelle korruptsioonivastased väljaastumised on leidnud noorte hulgas järgijaid, kirjutas Twitteris, et seadus on mõeldud spetsiaalselt tema jaoks.

Inimesi, kes korraldavad sanktsioneerimata protesti, millest võtavad osa alla 18-aastased, ähvardab kuni 50 000 rubla (750 dollari) suurune rahatrahv ja kuni 15 päeva trellide taga, võib duuma kodulehelt lugeda.

Korduva seaduserikkumise korral tõuseb trahv 300 000 rublani (4500 dollarit) ja vangistus pikeneb kuu ajani. Eelnõu peab saama veel föderatsiooninõukogu ja president Vladimir Putini heakskiidu.

Navalnõi viimaste aastate Kremli-vastased protestid on toonud tänavatele tuhandeid inimesi, kelle hulgas on ka palju alaealisi.

Möödunud aastal väitsid võimud, et noori meelitatakse demonstratsioonidele raha lubades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles