Ossinovski hinnangul peaks vaesus tänavu oluliselt vähenema (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Eero Vabamaegi / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Eesti elanike suhteline vaesus peaks tänu tulumaksureformile sel aastal oluliselt vähenema, kuid seda näitavad alles aasta pärast avaldatavad andmed, ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski.

«Kindlasti tuleb 2018. aasta number eelmise aasta numbrist erinev. Seda me küll näeme alles aasta pärast- nagu see ajavahemik nendel andmetel on ja siin on põhiline mõju kindlasti tulumaksureformil,» ütles Ossinovski BNS-ile.

Statistikaameti teatel elas möödunud aastal suhtelises vaesuses 295 000 inimest.

«Suhteline vaesus näitab sissetulekute ebavõrdsust Eesti ühiskonnas, kuna suhteline vaesus on mõõdetud suhtena mediaanpalka ja kuna meil on üldiselt palgad tõusnud, siis näeme seda murettekitavat tendentsi, mille osas ei olegi Eesti ühiskonnas vastupidist trendi tekkinud - sissetulekute ebavõrdsus on kõrge, üks Euroopa kõrgemaid ja raugemise märke ei näita,» tõdes Ossinovski.

Tema sõnul peaks tänavu kehtima hakanud tulumaksumuudatused siiski tuhanded inimesed vaesusest välja tooma. «Selle siht vähemasti selle vastuvõtmisel tehtud analüüsi järgi peaks aitama suhtelisest vaesusest välja 50 000 töötajat,» rääkis Ossinovski.

SDE esimees avaldas samas heameelt, et laste vaesus on järsult vähenenud ja seda suuresti tänu sotside algatatud poliitkatele. «Kui aastal 2014 elas Eestis absoluutses vaesuses peaaegu 10 protsenti lapsi, siis eelmisel aastal oli neid 3,2 protsenti. Ja see on tõepoolest nende perepoliitiliste sammude tulemus, mida me oleme jõuliselt valitsuses teinud,» rääkis Ossinovski.

Suhteline vaesus on aastaga vähenenud nii laste kui ka noorte hulgas, suurenenud on vanemaealiste suhteline vaesus, selgus statistikaameti andmetest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles